• Web Design
  • Web Design Romania
  • Web Design for Business
  • Web Design Oferta

Web Design pentru platforme mobile - Responsive Design

Solutiile Web Design for Business sunt construite pentru a se adapta vizual la dispozitivul cu care sunt accesate: calculatoare, laptopuri, tablete, smartphone-uri.

In functie de targetul vizat, solutiile Web Design for Business pot fi construite pentru a fi intr-o mai mica sau mai mare masura optimizate pentru utilizatori mobili (smartphone-uri, tablete) sau ficși (desktop, laptop).

In general, solutiile Web Design for Business sunt accesibile si bine afisate pe toate dispozitivele, dar in cazul in care targetul vizat este construit din utilizatori de calculatoare, designul site-ului web va fi optimizat pentru rezolutii mai mari si va folosi resursele mai bogate ale calculatorului si viteza mai mare a internetului.

Pe de alta parte, o solutie Web Design for Business care se adreseaza in mod special utilizatorilor mobili va fi optimizata din punct de vedere al aspectului grafic pentru varietatea de rezolutii intalnite pe telefoane mobile iPhone, Android, Windows, etc.

Optimizarea avanasta a solutiilor Web Design for Business pentru platforme mobile poate insemna o versiune dedicata pentru mobile, in care resursele utilizate sa fie reduse. Avem in vedere si ca viteza de internet este mai redusa pentru utilizatorii online, si faptul ca puterea de calcul variaza mult. Prin urmare, o astfel solutie de web design trebuie sa fie construita intr-un mod

Web Design Responsive inseamna o solutie Web Design care se adapteaza la rezolutia ecranului vizitatorului, schimbandu-si cateodata radical aspectul.

Intr-o solutie Web Design Responsive meniurile, de exemplu, se vor compacta intr-un patrat cu 3 linii orizontale (sau in alta forma). De asemenea, intr-o solutie Web Design Responsive continutul se va adapta automat formand o coloana inalta, ce poate fi derulata comod pe telefonul mobil.
O alta adaptare pentru o solutie Web Design Responsive poate insemna aparitia unei bare de meniu (sau care poate continue functiile de baza ale unui magazin online pentru mobile- cosul, contul). Aceasta bara va ramane fixa pe ecranul telefonului chiar daca se deruleaza continutul magazinului online.

In cazul in care designul nu este construit corect pentru targetul vizat utilizatorii vor iesi de pe site inca de la primele clickuri. De exemplu, site-urile web construite pe template-uri pentru mobile vor arata mari și dezordonate pe un monitor normal cu rezolutie mare.
De aceea, o etapa cheie in realizarea unei solutii Web Design for Business este identificarea corecta a targetului (a clientilor pe care ni-i dorim). Desi exista un curent al navigarii de pe mobile (care incepe sa isi reduca viteza de crestere), deocamdata, peste 70% dintre clientii care chiar vor sa aiba relatii de afaceri cu site-urile pe care le acceseaza sunt clienti care folosesc calculatoarele.
Procentul variaza si in functie de profilul afacerii, si de complexitatea informatiei. Site-urile de documentare sunt accesate in mai mare masura de pe platforme mobile, la fel si unele magazine virtuale. In cazul magazinelor virtuale, va recomandam construirea unui site web dedicat pentru mobile, care sa foloseasca cat mai bine specificul navigarii de pe mobil si sa ia in considerare optimizarea pentru principalele tipuri de telefoane: iPhone, Samsung, etc.

Solutiile Web Design for Business Responsive sunt construite pe identitatea de brand a dumneavoastra si in functie de specificul site-ului.

Web Design Oferta
Web Design - articole