• Web Design
  • Web Design Romania
  • Web Design for Business
  • Web Design Oferta

Stiati ca? Web Design - Inregistrarea Domeniilor web noi. Atenție la neatenție!

Orice site are nevoie de o adresă internet denumită "domeniu web".

Un domeniu internet odata cumparat va trebui instalat pe un server pentru a putea fi accesat; pe acel server se va instala site-ul web si se vor putea crea adrese de email personalizate pe domeniul respectiv.

Domeniile internet sunt "vândute" de catre asa-numitii "registrari" - organizatii care intermediaza cumpararea domeniilor. Domeniile internet sunt gazduite de companii de "hosting" care va pun la dispozitie un spatiu pe un server conectat la internet si cu tot software-ul necesar functionarii site-ului web / si cu asistenta necesara, in cazul in care acel server are probleme.

De fapt, domeniile nu sunt cumparate, ci mai degraba inregistrate /inchiriate / rezervate.

Asupra unor domenii generale (cu extensii de tipul .com, .net, .org, etc) puteti face inregistrarea de la 1 la 10 ani la registrari agreati; pentru domenii nationale sunt diferite organizatii si reguli. Pentru domeniile web cu extensia .ro, inregistrarea o poate face orice persoana fizica sau juridica din lume. Pentru alte domenii web nationale (Franta, Marea Britanie, etc), inregistrarea unui domeniu web o poate face doar o persoana fizica sau juridica din tara respectiva.

Daca dupa perioada in care ai avut domeniul web nu platesti prelungirea domeniului, exista o perioada de gratie in care il poti prelungi (care poate implica si costuri suplimentare). Ulterior, domeniul web al tau va fi declarat liber si il va putea inregistra altcineva.

Odata cu expirarea domeniului, site-ul web nu va mai fi vizibil in internet iar adresele de email vor deveni inactive. Datele pot ramane pe serverul pe care ai avut gazduirea (hosting-ul), dar ele nu vor mai fi accesibile pana nu reactivezi domeniul - sau alt domeniu care sa trimita catre acel server.

Pentru domeniile cu extensia .ro (pentru domeniile web din Romania) nu exista deocamdata o perioada determinata - ele se rezerva pe o perioada nedeterminata. Acest fapt este foarte probabil sa se schimbe in viitor, datorita faptului ca multe domenii au fost achizitionate de catre firme sau persoane care nu le folosesc sau nu mai exista si sunt blocate.

Logic Industry vă va oferi consiliere in ceea ce priveste alegerea unui nume de domeniu web disponibil care sa fie potrivit pentru afacerea dumneavoastra in cadrul solutiilor Web Design for Business®. De asemenea, vă vom consilia în legatură cu gazduirea și vă vom îndruma spre cel mai potrivit furnizor de servicii de hosting pentru necesitatile dumenavoastra.

Citeste si despre cum poti recupera/cumpăra un domeniu web care expira in curand (backorder).

Atentie!: Daca pierdeti domeniul si aveti un site web performant, activ, veti avea daune mari; un site web este indexat dupa numele de domeniu web, dupa vechime, dupa cate linkuri exista in internet pe alte site-uri catre acel domeniu web.
Prin urmare, chiar daca veti lansa un domeniu nou cu acelasi continut, motoarele de cautare nu va vor oferi aceeasi performanta pe care ati castigat-o in timp. Veti pierde si clientii pe care ii atrăgeați de pe linkuri externe sau din campaniile de mail/newslettere pe care le-ati facut de-a lungul timpului.

Nu in ultimul rand, este posibil sa apara rauvoitori care sa inregistreze domeniul pentru a vi-l revinde ulterior la preturi foarte mari. Chiar daca nu vi-l revand dumneavoastră, faptul că acel domeniu web are linkuri din internet catre el (un aspect important in credibilitatea motoarelor de cautare), îl fac deosebit de valoros - și îl pot vinde sau vă pot copia afacerea. Acele linkuri vor trimite acum pe site-ul lui, generând un trafic natural fără niciun efort.

Web Design Oferta
Web Design - articoleWeb Design: Info4

Web Design: Info5