• Web Design
  • Web Design Romania
  • Web Design for Business
  • Web Design Oferta

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ce inseamna un site bun

Web Design Infografic

1. Stiati ca? - Ergonomia in Web Design

Ergonomia site-ului este unul din cele mai importante aspecte care influenteaza succesul unui site web? Un site care are un sistem de navigare usor, intuitiv, va fi usor parcurs de catre un potential client sau partener. Daca sistemul de navigare este greoi, clientul va iesi imediat de pe site. La fel faceti si dumneavoastra cand folositi internetul. Ce inseamna un site bun?

- Un site bun este bine structurat
- Un site bun are un sistem de navigare intuitiv si simplu
- Intr-un site bun, din 1-2 clickuri, clientul ajunge in orice pagina
- Un site bun este compatibil cu toate browserele, inclusiv cu browserele de pe telefoanele mobile
- Un site bun contine text clar, concis, subliniat de imagini edificatoare
- Un site bun ofera formulare de contact oriunde este necesar

2. Stiati ca? - Optimizarea in Web Design: SEO si nu numai

Optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare (SEO / Search Engine Optimisation) se face inca din stadiul de concept si programare? Optimizarea unui site care nu a fost bine construit nu va avea niciodata performantele unei solutii Web Design for Business, construita pentru a avea rezultate reale intr-un anumit domeniu, pentru anumite cuvinte cheie.
Citeste mai multe despre optimizare site in articolul dedicat aici: Optimizare site

3. Stiati ca? - Identitatea brandului in Web Design

Stiati ca identitatea brandului este deosebit de importanta in succesul prezentei dumneavoastra pe internet?

Cand clientii sau partenerii de afaceri vor intra pe site, trebuie sa inteleaga dintr-o privire al cui este site-ul. Daca logoul dumneavoastra este ingropat in elemente grafice sau sigle ale furnizorilor, sau daca culorile, fonturile si aspectul general nu seamana intuitiv cu orice alte materiale de marketing pe care le-ati facut, atunci site-ul nu e un bun suport de brand. Iar clientii vor sti ca au gasit ceva pe internet, dar nu mai stiu la cine ... La fel ca pe orice material tiparit, video, audio sau online, clientul trebuie sa inteleaga dintr-o privire a cui este documentul.

4. Stiati ca? - Cine face administrarea unui site Web: Managerul, IT-ul sau firma de WebDesign?

WebSite-ul este unul dintre cele mai importante si dinamice instrumente de marketing.

De aceea, actualizarea lui nu trebuie facuta de furnizorul de WebDesign, nici de 'baiatul de la IT'.

Site-ul Web este un instrument ce trebuie sa poata fi folosit de directorul de marketing, cel care lanseaza strategii, face studii de piata, comunica produse, servicii, idei noi catre piata si trebuie sa poata actualiza WebSite-ul fara intarzieri sau sa necesite cunostinte IT complexe.De aceea, solutiile Web Design for Business sunt extrem de usor de actualizat, chiar de pe un telefon mobil, printr-un sistem de administrare simplu, logic, in limba romana, fara termeni tehnici.

Prin natura sa, un site asigura o comunicare bidirectionala, foarte rapida intre companie si piata. De aceea, pentru a putea fi un instrument pentru top management, solutiile de web design trebuie sa fie flexibile si foarte ergonomice.

Info: Sistemul de administrare a unui site web poarta denumirea de CMS (Content Management System) - sistem de management al continutului.

Solutiile Web Design for Business pe care le construim beneficiaza de un CMS personalizat, usor de utilizat de catre un nespecialist.
Nu de putine ori, am primit solicitari de a reface site-uri pentru ca sistemul de aministrare era prea complicat - inutilizabil de catre un nespecialist in IT.

Compatibilitatea site-urilor Web Design for Business® cu browserele

Web Design- Compatibilitate site / web design cu browserele web

Solutiile Web Design for Business® urmăresc compatibilitatea cu majoritatea browserelor pe care clienții le folosesc pentru a accesa site-uri web.

Luăm în considerare nu doar browserele majoritare, precum Google Chrome sau Internet Explorer, dar si modul in care site-urile pe care le construim sunt afișate în browsere cu utilizare mai restrânsă (Apple Safari, alte browsere).

Fiecare soluție Web Design for Business este testată pe cât mai multe browsere, atât pe versiunile noi, cât și pe versiuni mai vechi ce încă sunt folosite de către utilizatori.

Site-urile web sunt testate si pe tehnologii mobile, smartphone-uri, tablete, pe diferite tehnologii: Apple iOS, Android, Windows. Soluțiile Web Design for Business arată excelent pe toate browserele pe care clienții targetați le folosesc pentru navigare.

Stiati ca? Web Design - Inregistrarea Domeniilor web noi. Atenție la neatenție!

Orice site are nevoie de o adresă internet denumită "domeniu web".

Un domeniu internet odata cumparat va trebui instalat pe un server pentru a putea fi accesat; pe acel server se va instala site-ul web si se vor putea crea adrese de email personalizate pe domeniul respectiv.

Domeniile internet sunt "vândute" de catre asa-numitii "registrari" - organizatii care intermediaza cumpararea domeniilor. Domeniile internet sunt gazduite de companii de "hosting" care va pun la dispozitie un spatiu pe un server conectat la internet si cu tot software-ul necesar functionarii site-ului web / si cu asistenta necesara, in cazul in care acel server are probleme.

De fapt, domeniile nu sunt cumparate, ci mai degraba inregistrate /inchiriate / rezervate.

Asupra unor domenii generale (cu extensii de tipul .com, .net, .org, etc) puteti face inregistrarea de la 1 la 10 ani la registrari agreati; pentru domenii nationale sunt diferite organizatii si reguli. Pentru domeniile web cu extensia .ro, inregistrarea o poate face orice persoana fizica sau juridica din lume. Pentru alte domenii web nationale (Franta, Marea Britanie, etc), inregistrarea unui domeniu web o poate face doar o persoana fizica sau juridica din tara respectiva.

Daca dupa perioada in care ai avut domeniul web nu platesti prelungirea domeniului, exista o perioada de gratie in care il poti prelungi (care poate implica si costuri suplimentare). Ulterior, domeniul web al tau va fi declarat liber si il va putea inregistra altcineva.

Odata cu expirarea domeniului, site-ul web nu va mai fi vizibil in internet iar adresele de email vor deveni inactive. Datele pot ramane pe serverul pe care ai avut gazduirea (hosting-ul), dar ele nu vor mai fi accesibile pana nu reactivezi domeniul - sau alt domeniu care sa trimita catre acel server.

Pentru domeniile cu extensia .ro (pentru domeniile web din Romania) nu exista deocamdata o perioada determinata - ele se rezerva pe o perioada nedeterminata. Acest fapt este foarte probabil sa se schimbe in viitor, datorita faptului ca multe domenii au fost achizitionate de catre firme sau persoane care nu le folosesc sau nu mai exista si sunt blocate.

Logic Industry vă va oferi consiliere in ceea ce priveste alegerea unui nume de domeniu web disponibil care sa fie potrivit pentru afacerea dumneavoastra in cadrul solutiilor Web Design for Business®. De asemenea, vă vom consilia în legatură cu gazduirea și vă vom îndruma spre cel mai potrivit furnizor de servicii de hosting pentru necesitatile dumenavoastra.

Citeste si despre cum poti recupera/cumpăra un domeniu web care expira in curand (backorder).

Atentie!: Daca pierdeti domeniul si aveti un site web performant, activ, veti avea daune mari; un site web este indexat dupa numele de domeniu web, dupa vechime, dupa cate linkuri exista in internet pe alte site-uri catre acel domeniu web.
Prin urmare, chiar daca veti lansa un domeniu nou cu acelasi continut, motoarele de cautare nu va vor oferi aceeasi performanta pe care ati castigat-o in timp. Veti pierde si clientii pe care ii atrăgeați de pe linkuri externe sau din campaniile de mail/newslettere pe care le-ati facut de-a lungul timpului.

Nu in ultimul rand, este posibil sa apara rauvoitori care sa inregistreze domeniul pentru a vi-l revinde ulterior la preturi foarte mari. Chiar daca nu vi-l revand dumneavoastră, faptul că acel domeniu web are linkuri din internet catre el (un aspect important in credibilitatea motoarelor de cautare), îl fac deosebit de valoros - și îl pot vinde sau vă pot copia afacerea. Acele linkuri vor trimite acum pe site-ul lui, generând un trafic natural fără niciun efort.

Web Design pentru platforme mobile - Responsive Design

Solutiile Web Design for Business sunt construite pentru a se adapta vizual la dispozitivul cu care sunt accesate: calculatoare, laptopuri, tablete, smartphone-uri.

In functie de targetul vizat, solutiile Web Design for Business pot fi construite pentru a fi intr-o mai mica sau mai mare masura optimizate pentru utilizatori mobili (smartphone-uri, tablete) sau ficși (desktop, laptop).

In general, solutiile Web Design for Business sunt accesibile si bine afisate pe toate dispozitivele, dar in cazul in care targetul vizat este construit din utilizatori de calculatoare, designul site-ului web va fi optimizat pentru rezolutii mai mari si va folosi resursele mai bogate ale calculatorului si viteza mai mare a internetului.

Pe de alta parte, o solutie Web Design for Business care se adreseaza in mod special utilizatorilor mobili va fi optimizata din punct de vedere al aspectului grafic pentru varietatea de rezolutii intalnite pe telefoane mobile iPhone, Android, Windows, etc.

Optimizarea avanasta a solutiilor Web Design for Business pentru platforme mobile poate insemna o versiune dedicata pentru mobile, in care resursele utilizate sa fie reduse. Avem in vedere si ca viteza de internet este mai redusa pentru utilizatorii online, si faptul ca puterea de calcul variaza mult. Prin urmare, o astfel solutie de web design trebuie sa fie construita intr-un mod

Web Design Responsive inseamna o solutie Web Design care se adapteaza la rezolutia ecranului vizitatorului, schimbandu-si cateodata radical aspectul.

Intr-o solutie Web Design Responsive meniurile, de exemplu, se vor compacta intr-un patrat cu 3 linii orizontale (sau in alta forma). De asemenea, intr-o solutie Web Design Responsive continutul se va adapta automat formand o coloana inalta, ce poate fi derulata comod pe telefonul mobil.
O alta adaptare pentru o solutie Web Design Responsive poate insemna aparitia unei bare de meniu (sau care poate continue functiile de baza ale unui magazin online pentru mobile- cosul, contul). Aceasta bara va ramane fixa pe ecranul telefonului chiar daca se deruleaza continutul magazinului online.

In cazul in care designul nu este construit corect pentru targetul vizat utilizatorii vor iesi de pe site inca de la primele clickuri. De exemplu, site-urile web construite pe template-uri pentru mobile vor arata mari și dezordonate pe un monitor normal cu rezolutie mare.
De aceea, o etapa cheie in realizarea unei solutii Web Design for Business este identificarea corecta a targetului (a clientilor pe care ni-i dorim). Desi exista un curent al navigarii de pe mobile (care incepe sa isi reduca viteza de crestere), deocamdata, peste 70% dintre clientii care chiar vor sa aiba relatii de afaceri cu site-urile pe care le acceseaza sunt clienti care folosesc calculatoarele.
Procentul variaza si in functie de profilul afacerii, si de complexitatea informatiei. Site-urile de documentare sunt accesate in mai mare masura de pe platforme mobile, la fel si unele magazine virtuale. In cazul magazinelor virtuale, va recomandam construirea unui site web dedicat pentru mobile, care sa foloseasca cat mai bine specificul navigarii de pe mobil si sa ia in considerare optimizarea pentru principalele tipuri de telefoane: iPhone, Samsung, etc.

Solutiile Web Design for Business Responsive sunt construite pe identitatea de brand a dumneavoastra si in functie de specificul site-ului.

Web Design Oferta
Web Design - articole

Web Design: Info2