• Web Design
  • Web Design Romania
  • Web Design for Business
  • Web Design Oferta

Implementare plati prin SMS in site-uri

Plata prin SMS: Ce este plata prin SMS?

Logic Industry va poate monetiza site-ul si prin implementarea platilor prin SMS. Prin acest sistem, accesul la anumite sectiuni sau functionalitati ale site-ului este conditionat de plata prin SMS. Clientul trimite un cod prin SMS, primeste un cod de acces tot prin SMS si odata ce introduce acest cod in site, are acces la sectiunea respectiva. Procedura de plata prin SMS poate varia putin in functie de furnizorul de servicii ales.

Plata prin SMS: Cum se realizeaza?

Plata prin SMS este un proces in care este necesar un tert ce are contracte cu operatorii de telefonie mobila si eventual beneficiaza de numere scurte. Logic Industry poate implementa plata prin SMS folosind mai multi parteneri ce ofera servicii dedicate de plata prin SMS.

Plata prin SMS: Care sunt costurile?

Plata prin SMS implica doua costuri: 1. costurile de deschidere a contului si comisioanele tertilor(de obicei impartite intre furnizorul de servicii plati prin SMS si operatorii de telefonie mobila) si 2. costurile de implementare in site-ul dumneavoastra, servicii pe care le realizam noi.

1. Costurile pentru plata prin SMS catre terti pot fi de la zero pentru deschiderea contului, iar comisionele variaza in functie de valoarea SMS-ului. In general, acestea sunt in jur de 60-70% pentru microplati (sub un euro) si ajung pana la 1-2 euro la tranzatiile pentru sume mai mari.

2. Costurile de implementare a platii prin SMS in site-ul dumneavoastra. Aceste costuri pot fi de la cateva zeci de euro si, in functie de complexitatea implementarii, pot ajunge la cateva sute de euro. Aceste costuri sunt mai mici daca plata se face pentru sectiuni intregi de site sau pentru site-ul intreg si sunt influentate de platforma pe care este dezvoltat site-ul si necesitatile de a restrictiona anumite functionalitati sau sectiuni din site. Un alt parametru ce determina acest cost este partenerul prin care se vor realiza platile (standardele tehnice difera de la procesator la procesator). Costurile de implementare a platii prin SMS pentru site-urile construite de noi sunt in general mai mici deoarece tehnologiile pe care le folosim sunt flexibile si usor de extins cu astfel de facilitati (plata prin SMS, plata prin Card, Paypal sau alte metode de plata). Daca implementarea platii prin SMS este anticipata inca din stadiul de proiectare a site-ului, costurile de implementare sunt minime.

Plata prin SMS: In ce site-uri se poate integra?

Plata prin SMS se poate integra in majoritatea site-urilor cu continut dinamic. In cazul solutiilor Web Design for Business® realizate de Logic Industry, implementarea platilor prin SMS se poate face mult mai flexibil decat in cadrul altor platforme. De exemplu, plata prin SMS o putem implementa pentru a accesa anumite facilitati din site-urile create de noi (pentru crearea unui cont, pentru a accesa functia de cautare avansata, pentru a accesa un anumit meniu, pentru a obtine o reducere, pentru a cumpara un produs sau serviciu, pentru a vedea un articol integral, etc).

Plata prin SMS o putem implementa cu succes si in alte platforme, dar in masura in care acele platforme sunt suficient de flexibile pentru o anumita finete a implementarii. In principiu, accesul general la orice site poate fi conditionat de plata prin SMS. Implementarea platii prin SMS doar pentru anumite functii sau sectiuni trebuie analizata pentru aceste platforme pentru a vedea daca este posibila.

Plata prin SMS: Cum aleg cu cine lucrez?

Pe baza experientei pe care o avem pe piata comertului electronic inca din 1999, va putem ajuta sa alegeti dintre mai multi procesatori de plati prin SMS (sau sa gasim variante alternative la plata prin SMS, precum plata prin card sau Paypal). Pentru a va putea da un sfat adecvat, va trebui sa discutam despre clientii pe care ii vizati, valoarea platilor uzuale pe care le estimati, numarul de tranzactii, perioada de decontare (cand va vor intra efectiv banii de la procesatori), comisioane, taxe de instalare, usurinta de integrare cu site-ul dumneavoastra, timpul de raspuns pentru sesizari tehnice (in caz ca apar anumite probleme cu platile prin SMS), etc.

Plata prin SMS: Ce valori pot avea platile prin SMS?


Plata prin SMS poate fi implementata cu valori cuprinse intre cativa centi si cateva zeci de euro. Valorile efective variaza in functie de operatorului de telefonie mobila.

Aveti nevoie de implementarea platii prin SMS? Contactati-ne!

Web Design Oferta
Web Design - articole
Web Design: Info1